پوست

پوست چرب و راهکارهای خانگی و درمان دارویی

چربی پوست در حد متعادل بسیار مفید است و نبود آن باعث ایجاد خشکی و مشکلات ناشی از آن مانند اگزما، پسوریازیس و… می‌شود. اما مسئله اینجاست که زمانی که غدد چربی بیش‌ازحد فعال میشود.

و بیش از چیزی که باید سبوم ترشح کنند، منافذ پوست بسته شده و مشکلات آغاز می‌شود. افزایش سطح چربی پوست باعث بسته شدن منافذ باز می‌شود و ایجاد جوش و آکنه خواهد شد.

به همین دلیل لازم است که آن را درمان کنید.

منظور ما از درمان چربی از نابودی کامل آن نیست. چراکه سبوم به‌خودی‌خود نه‌تنها ماده مضری نیست بلکه برای حفظ سلامت پوست کاملا لازم است.

این ماده می‌تواند به حفظ رطوبت پوست کمک کند و مانع از ایجاد نشانه‌های پیری و بروز چین‌وچروک شود. درمان چربی پوست به منظور کنترل آن و متعادل شدن سطح چربی میباشد.

به‌این‌ترتیب شما تنها از مزایای آن سود می‌برید و دیگر نیازی نیست نگران جوش، آکنه و هر مشکل دیگری که از چربی بیش‌ازحد ناشی می‌شود باشید.

چگونه بفهمیم که پوست چربی داریم؟

پوستتان را سفت و اتو کشیده شده کنید!
پوستتان را سفت و اتو کشیده شده کنید!

قبل از اینکه برای درمان اقدام کنید بهتر است ابتدا مطمئن شوید که پوستتان واقعا چرب است. وجود نشانه‌های زیر به شما ثابت می‌کند که پوستتان چرب است و باید به فکر درمان آن باشید.

اگر این نشانه‌ها را ندارید و هنوز احساس می‌کنید که چربی سطح پوست نامتعادل و بیشتر از حدی است که باید باشد برای تشخیص درست نوع پوستتان به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا بتوانید به‌خوبی از آن مراقبت کنید.

  • براقی پوست حتی زمانی که آن را کاملا شسته‌اید.
  • پوست زمخت
  • مواد آرایشی به‌خوبی بر روی پوستتان نمی‌خوابند.
  • میزان جوش و آکنه در پوستتان بسیار زیاد است.

راهکارهای خانگی برای درمان

پوست چرپ |‌سیسنو
پوست چرپ |‌سیسنو

نکته مهمی که در خصوص درمان‌های خانگی باید به یاد داشته باشید این است که این روش‌ها می‌توانند چربی سطح پوست را تا زمانی که از آن‌ها استفاده می‌کنید کاهش دهند و یک درمان دائمی به شمار نمی‌آیند.

به همین دلیل توصیه می‌شود برای درمان قطعی این مشکل به سراغ راهکارهای دارویی بروید؛ البته درمان‌های خانگی را نیز ادامه دهید تا به اثرگذاری داروها کمک بیشتری بکنند.

  • شست‌وشوی مرتب پوست

آب گرم و صابون دشمن چربی پوست هستند و می‌توانند آن را به میزان قابل‌توجهی از بین ببرند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که افرادی که پوست چربی دارند هرروز به حمام بروند.

البته توجه داشته باشید که این شست‌وشو نباید آن‌قدری باشد که باعث خشکی پوست شود و چربی طبیعی سطح آن را نیز از بین ببرد؛ یعنی نه باید از این سر بام بیفتید و نه از آن سر؛ شست‌وشوی صورت روزانه دو بار (صبح‌ها و شب‌ها) کافی است و بیشتر از آن باعث خشکی پوست می‌شود.

اگر احساس کردید شست‌وشوی روزانه پوست باعث ایجاد احساس خشکی در آن می‌شود بهتر است صابون مورد استفاده را تغییر دهید یا مقدار شست‌وشو را کمتر کنید. علاوه بر این نکات زیر را هم به یاد داشته باشید.

  • صابون‌های معطر می‌توانند باعث تحریک غدد چربی شوند.
  • اگر از صابون‌های بسیار قوی حاوی مواد شیمیایی استفاده کنید، پوست خشک می‌شود و بدن برای مقابله با این موضوع غدد چربی را فعال‌تر می‌کند.
  • لیف‌ها و کیسه‌های شست‌وشوی زبر با تحریک غدد چربی سطح آن را افزایش می‌دهند.
  • صابون‌های گلیسیرین بدون عطر برای افرادی که دارای آکنه نیستند بسیار موثر خواهد بود.
  • استفاده از تونرهای پاک‌کننده

تونرها یکی از بهترین از بین برند آلودگی‌های سطح پوست هستند

تونرها یکی از بهترین از بین برند آلودگی‌های سطح پوستو باز شوند راه‌های تنفسی هستند . بنابراین می‌توانند مواد آرایی باقی مانده در منافذ را نیز به‌طور کامل از بین ببرند.

توجه کنید که تونرهای حاوی الکل برای پاک‌سازی پوست مناسب نیستند و می‌توانند باعث خشکی آن شوند. بهتر است از تونرهایی استفاده کنید که دارای مواد قابض طبیعی مانند عصاره فندق جادوگر هستند؛

چراکه این ترکیبات می‌توانند پوست را تسکین بدهند و منافذ آن را به طرز موثری پاک‌سازی کنند. تونرهای قابض در بعضی افراد حساسیت ایجاد می‌کنند؛ پس قبل از استفاده حتما آن را بر روی بخشی از پوست خود امتحان کنید.

اگر درخشش ناشی از چربی پوست شما را اذیت می‌کند و دوست دارید که آن را کمتر کنید، کاغذ بلات به دردتان می‌خورد. این کاغذها تاثیری بر روی عملکرد غدد ترشح‌کننده سبوم ندارند و راهکار درمانی یا کنترلی نیستند. اما تا زمانی که مشغول درمان این مشکل هستید می‌توانید آن‌ها را برای طبیعی‌تر کردن جلوه پوست خود به کار ببرید.

پاک‌سازی روزانه صورت با استفاده از این کاغذها راه‌های تنفسی پوست را باز نگه می‌دارد. و درمان‌هایی که برای کنترل سطح چربی پوست انجام داده‌اید را تسریع می‌کند.

برای مشاهده تمامی مطالب مرتبط روی لینک کلیک کنید.

فیلمهای آموزشی مراقبت ازپوست ما را در آپارات دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *